PUBLICITAT

Augment del contraban de tabac i menys diners interceptats

EDITORIAL

La delegació del Govern a Lleida va fer balanç ahir de les actuacions de la Guàrdia Civil pel que fa a decomisos de tabac i de divises. En el primer apartat el percentatge és escandalós, ja que augmenta en un 242% respecte al 2013. Aquest increment ve donat sobretot per una operació duta a terme a l'abril al Port de Barcelona pels agents de Lleida en què es van decomissar 512.000 paquets de tabac de contraban valorats en 2.434.375 euros. La resta de decomisos es van produir a l'entorn de la duana de la Farga de Moles. Pel que fa a la intervenció de divises, el 2014 es va tancar amb un total d'1.455.666 euros intervinguts a la Farga, és a dir, un 54% menys que al 2013.

I és que com va dir ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, el tràfic de tabac per la frontera de la duana de la Farga de Moles no és ni de bon tros una de les principals preocupacions del Govern de Madrid. És més, una fenomen similar passa en la línia frontera entre Espanya i França, ja que el preu del tabac té una gran diferència entre els dos països.

Andorra, per evitar alimentar el contraban compleix escrupolosament augmentant el preu perquè el diferencial es mantingui i no creixi quan espanya decideix gravar amb més impostos la venda.

Pel que fa als diners interceptat per la Guàrdia Civil, el seu volum ha disminuït un 54% respecte el 2013. La Guàrdia Civil també va fer balanç de les divises, amb un total d'1.455.666 euros intervinguts durant el 2014. En aquest sentit, s'han detectat 92 infraccions, un 23% menys, i totes a viatgers que accedien a Espanya per la Farga de Moles procedents d'Andorra. I és que l'Agència Tributària està més pendent dels trajectes cap a Espanya que en direcció a Andorra, no tant per l'intercanvi d'informació, sinó per la necessitat de diners a causa de la crisi que afecta a les famílies.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT