PUBLICITAT

La solidaritat no para ni en temps de crisi

EDITORIAL

La solidaritat no s'ha perdut malgrat la crisi. Potser és cert que els temps que vivim no són els millors ni per l'associacionisme ni pel voluntariat. Malauradament, d'una de les primeres coses que es prescindeix quan falten els diners a una llar són les quotes d'entitats culturals, socials o humanitàries, però pel contrari les entitats és quan més esforç han de fer.

Mans Unides va presentar ahir les seves intencions pel 2015 que contemplen sis projectes d'ajuda humanitària a Sud Amèrica, Àfrica i Centre Amèrica. En total 85.000 euros d'ajuda humanitària que van a parar en la seva majoria al Senegal, on es construirà amb l'ajuda de Govern un Centre d'Atenció Primària en una zona allunyada dels nuclis de població turística que puguin tenir aquests equipaments.

Un dels altres projectes importants és el d'un menjador social a Managua, Nicaragua, on durant un any podran menjar-hi més d'un centenar de nens i gent gran que actualment tenen dificultats per aconseguir l'alimentació necessària.

Tot plegat com dèiem en uns temps difícils per tothom, però acostumats com estem al vell continent de mirar-nos el melic a nosaltres mateixos, no ens n'adonem que si nosaltres ho estem passant «malament», els que realment haurien de fer servir aquesta paraula per definir la seva situació són ben lluny d'aquí.

Cal prendre consciència que ni som el centre del món ni les nostres desgràcies són tals mirades des de la distància, i amb un prisma més realista, i el que és més important, és que cal transmetre aquests valors i aquesta capacitat crítica als nostres fills, perquè ajudin a fer un món millor quan tinguin poder de desició, i sobretot d'acció.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT