PUBLICITAT

Especulacions de cara als comicis de l'1 de Març

EDITORIAL

F er especulacions a hores d'ara sobre el que pot arribar a passar el dia 2 de març és complicat. Es fa molt difícil dir què passarà, perquè al contrari que en altres països on les tendències dels partits es van veient en enquestes de conjuntura política o les mateixes formacions tenen les seves pròpies dades amb estimació del vot, aquí ho mesurem d'una manera una mica més primitiva, escoltant què en diu la gent al carrer. I al carrer hi ha molt poca formació política en general.

I en aquest país, a més, és complicat tenir la certesa de si qui sents parlar de política pot o no votar, perquè el percentatge que viu aquí i que no pot expressar-se a les urnes continua sent molt alt malgrat que cada cop que hi ha eleccions augmenta bastant el percentatge de nous electors.

En definitiva, que fer una valoració a hores d'ara de com poden anar els comicis és complicat i seria especular, però posats a especular, i veient les llistes electorals a les parròquies, DA sembla que podria guanyar a quatre parròquies amb relativa comoditat, i Ld'A a tres, disputant-se'n una quarta amb el PS on els socialistes hi tenen bastant força.

A les parròquies és més fàcil fer anar la imaginació que no pas a la circumscripció nacional, on potser costarà una mica més saber com quedaran repartits els espais en el joc de les cadires del Consell General, i caldrà calibrar bé la força entre un Toni Martí, que parteix de favorit tot i que l'acció de govern l'ha desgastat; un Pere Lopez que té l'oportunitat de demostrar durant els propers dies quina és l'alternativa d'esquerres per governar; un Víctor Naudi que ha d'explicar el programa que queda d'SDP darrere l'estela de Jaume Bartumeu i un Josep Pintat que ha de respondre a les espectatives que ha creat entre tots els que s'han sumat al nou projecte liberal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT