PUBLICITAT

Llistes de tippex i retolador

EDITORIAL

És ben cert que cada cop que hi ha eleccions les llistes es tanquen en el darrer moment, però aquests comicis ja feia temps que eren sobre la taula i potser les presses de certes formacions per entregar els noms dels seus candidats han estat excessives. Ahir a les 12 del migdia finalitzava el termini màxim per presentar les llistes a Govern i als comuns. Si algú pensava que feia dies que tot el peix estava venut s'equivoca, perquè ahir les corredisses encara es van veure pels locals de les formacions i els telèfons van treure fum fins al darrer moment. Modificacions fetes amb bolígraf i típex a última hora ja era el colofó final de l'espectacle vist els darrers dies.

La premsa fent les seves apostes, els mateixos militants de base intentant que els seus partits arribessin a consensos i membres dels partits fins i tot sorpresos dels moviments d'última hora. Presses típiques d'abans que comenci qualsevol espectacle.

I ara ens tocarà això, l'espectacle de la política en el seu moment més baix, menys polític de fet, la campanya electoral. Les promeses, els projectes, les especulacions o fins i tot, qui sap, els favors per aconseguir un grapat de vots que possiblement sigui decisiu.

I és que en aquestes eleccions els partits s'hi juguen molt, moltíssim. SDP ha de demostrar que la seva escissió del PS mostra un projecte de govern alternatiu. El PS vol recuperar l'espai perdut a les darreres eleccions i demostrar que el pacte de les esquerres ofereix una alternativa a DA. El que han de demostrar els Liberals és que els seus intents de resurrecció del partit ofereixen una opció al votants suficientment llaminera per canviar el vot que van dipositar fa quatre anys a DA, que el que s'hi juga és demostrar que la seva victòria no és una flor d'estiu, sinó que és un projecte sòlid de futur.

Demostracions que ens han d'arribar de totes bandes i que ho han de fer en les properes quatre setmanes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT