PUBLICITAT

Un país amb capital històric, cultural i medioambiental

EDITORIAL

Aquest és un país que ha viscut els canvis del darrer segle amb força esportivitat. Ha passat d'acollir refugiats de països veïns que fugien de les dictadures, a ser un país eminentment turístic. A més, ha estat importador i alhora exportador de productes que no arribaven als altres països del voltant, i per què no dir-ho, d'un diferencial de preus causat pels impostos que tenen els països veïns i aquí no són tan alts i que ens han fet ser sempre més competitius.

Però tot això no ha estat una tasca fàcil, no hem d'oblidar que la nostra localització, l'orografia, i els accessos són força complicats. Si hem aconseguit el que hem aconseguit, és gràcies a un bon gruix d'andorrans i andorranes i també de molts residents que han aconseguit un país sòlid, pròsper i econòmicament potent.

Un dels exemples que en tenim, que per sort som molts, és el de les pistes d'esquí, que aconsegueixen un any més molt bons qualificatius per part de tot tipus d'organismes, associacions i empreses que es dediquen a donar reconeixement a la feina ben feta.

I a més a més, tot això amb preus competitius tenint en compte que el servei que ofereixen de primera qualitat i, per altra banda, força barats en comparació amb altres llocs del continent europeu.

Però no ens podem centrar únicament en els preus, Andorra no pot ser l'outlet dels Pirineus, no pot ser un país de Tax free, ni el país de les rebaixes permanents. Ens mereixem molt més que això. I ens ho mereixem perquè som molt més que això. Andorra no és només un país de compres. També tenim un capital històric, cultural i medioambiental que no ens hem de deixar arrabassar. Que cadascú ho reivindiqui com bonament vulgui, però és important que tots plegats prenem consciència del país que tenim i del fet que l'hem de conservar de la millor manera possible, perquè és un dels actius més importants que podrem deixar als nostres fills.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT