PUBLICITAT

Andorra, el país de les eternes obres

EDITORIAL

Som un país de retencions i d'obres, aquesta és la percepció que tenen molts dels turistes que vénen al Principat. Per als del país, la majoria d'aquestes cues però, ja han passat a la història precisament gràcies a les obres. Perquè la majoria de nosaltres no ens movem pel Principat els mateixos dies que ho fan els turistes. I evidentment, el d'aquí, evitem les hores de més col·lapse, de més entrada de vehicles al país, i els moments de tancament de les botigues per desplaçar-se.

Però què és el que passa en dies puntuals? Dies com els ponts o les vacances en què vénen molts turistes i, de cop, es formen moltes cues perquè són dies en què al país hi entra molta gent amb molt poc temps. Ja ho deia Pintat durant el seu govern, que volia acabar amb les obres permanents a Andorra: és una mala imatge que donem per tal d'acabar donant una bona imatge, és a dir, fer obres per deixar les coses millor et fa quedar malament, durant el temps que es fan, tot i que després el resultat sigui una comoditat per a tots.

És el que passa amb les obres d'Encamp, fa força temps que duren i els veïns de la parròquia cada cop que han de baixar a la capital o Escaldes es troben cues i dificultats a la carretera. També se les trobaven els veïns de la Massana abans que es fes el Túnel del pont Pla, llavors cada matí a les hores punta d'entrada a les escoles o els despatxos es feia un tap a Escaldes, que feia que molta gent arribes tard a treballar per culpa de les retencions. Qui l'ha vist i qui el veu aquell tram de carretera en què abans molts massanencs es passaven hores escoltant la ràdio i preparant els exàmens de pocs minuts després. Ara, el túnel ha permès una agilitat que pocs s'imaginaven abans, i el mateix passarà a Encamp. Aquestes obres han fet que quedi una carretera ampla i deixin d'existir aquells revolts que 10 anys enrere els vehicles havien de sortejar quan s'havien de desplaçar. Ara el repte seguirà sent el mateix, intentar que els dies de més afluència de turistes, el país sigui el màxim de fluid possible, i aquestes obres no afectin la imatge del país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT