PUBLICITAT

Una protesta fora de lloc per a un dia de festa dels carcellers

EDITORIAL

Una trentena d'agents van participar ahir en la primera celebració del dia de la patrona del Cos Penitenciari. Finalment va ser una festa, que és del que es tractava, i no un acte reivindicatiu, com havia anunciat en un primer moment la Plataforma de Funcionaris. El SIP, el sindicat majoritari a la presó, va imposar el seu criteri, que no és altre que l'acte d'ahir no era l'adequat per protagonitzar una protesta per la decisió del Govern de modificar el sistema del pla de pensions dels funcionaris.

Per sort, el col·lectiu de treballadors públics tenen moltes maneres d'expressar el seu malestar, a diferència del que passa en el sector privat. El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, va mostrar la seva coincidència amb l'actitud dels agents penitenciaris: «El soroll de la minoria no pot tapar la veu de la majoria», va defensar. El president del SIP, Joan Ramon Rodríguez, s'hi va identificar amb les paraules del titular de Justícia i Interior: «No era el dia per fer cap manifestació, sinó que era el dia per celebrar les jornades dels nostres companys».

No per ser la celebració de la patrona una protesta hagués tingut més ressò. Des del SIP s'ha repetit que els treballadors de la presó també estan en contra del model imposat per l'Executiu, però que hi ha moltes maneres i escenaris per fer arribar les queixes al Govern.

En aquests moments s'ignora fins on arribaran les protestes. Descartada una vaga per falta de suport dels diferents sindicats professionals, caldrà esperar quina decisió adopta cadascun del col·lectiu afectat per la reforma. Segurament hi haurà un intent –legitim per cert– d'anar augmentant el volum de les protestes. El país es troba en el darrer tram de mandat del Govern de DA i això és un revulsiu per als sindicats, conscient que és el moment de més fragilitat dels partits.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT