PUBLICITAT

El 70% dels estudiants de l'Andorrana trien Catalunya

EDITORIAL

Som un país amb sort. Per molts motius (molts) però també perquè la majoria dels estudiants de l'escola andorrana poden anar a la Universitat que volen i tenen prou nota per cursar els estudis que volen. I el que es desprèn de les dades que avui comentem al Tema del dia, és que cada cop n'hi ha més que trien les universitats franceses a causa del preu de les catalanes. Una altra cosa amb la que tenim sort és de tenir universitats molt bones a nord, i sobretot a sud de la nostra frontera, però les universitats catalanes han augmentat els preus de manera esgarrifosa els darrers anys. Si de mitjana, carreres com Medicina o Farmàcia fa 6 anys valien 10.000 euros en una universitat catalana, ara en valen gairebé 20.000, cosa que ha fet baixar les inscripcions de catalans a les seves universitats i que de retruc, també fa allunyar a estudiants andorrans a causa dels alts preus. Però el fet que més d'un 18% d'aquests alumnes hagi escollit marxar cap a França també és molt bona noticia, sobretot perquè vol dir que els alumnes surten plenament preparats per poder cursar la universitat en francès.

Un 10% d'aquests estudiants es queden a casa, al país a fer estudis universitaris, una quota que va augmentant any rere any i consolidant el país en aquest aspecte. Tot plegat fa que altres opcions com anar a universitats espanyoles, o a Portugal hagin gairebé desaparegut pels alumnes que surten de l'escola andorrana, opcions que anys enrere eren més nombroses.

Sigui quina sigui la tria, el fet és que els nostres joves estan preparats per anar a la universitat que es proposin i això, en part, és gràcies a la diversitat lingüística que ofereixen les nostres escoles. De llengua pròpia només en tenim una, però afortunadament som un país ric en idiomes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT