PUBLICITAT

Un circ que porta un retorn de 13,4 milions d'euros

EDITORIAL

El Govern defensa a ultrança el seu projecte del Cirque du Soleil. Ho fa des del primer dia i fins l'últim, que va ser ahir, ho ha seguit fent. Segons les dades que ahir va fer públiques, el retorn del projecte es xifra en més de 13 milions d'euros, un retorn calculat d'una manera peculiar.

És evident que fer aquest tipus de càlculs és molt complicat, és difícil i poc rigurós, però el Govern sembla que ha trobat la seva pròpia formula basada en una enquesta feta als espectadors que van pagar l'entrada, els que van poder seure.

A la majoria d'ells se'ls va passar una enquesta per saber si venien expressament al Principat per veure l'espectacle o si ja eren per aquí. També se'ls preguntaven altres qüestions com les nits que feia que eren a Andorra i les que s'hi passarien, si havien anat de compres o no, a menjar al restaurant, etc.

Amb aquest sistema, Govern ha fet una aproximació de la despesa que ha suposat pel turistes venir al país i, per tant, la quantitat de benefici que han generat durant la seva estada.

El Ministre de Turisme fins i tot va advertir que sense el circ, el nombre de turistes al país al juliol hauria estat un 10% inferior al que ha estat, i va destacar el repartiment als seguidors de l'espectacle per països. Va dir que dels turistes que va dur l'espectacle, el 70%, han estat espanyols, i un 8%, francesos. Una de les pors d'aquest any era que a Port Aventura també hi actuava el Cirque du Soleil, però sembla que això no ha fet baixar el nombre d'espectadors perquè s'ha mantingut molt alt.

Tot plegat, dades molt optimistes que contrasten amb el que diuen alguns hotelers i restauradors, que mantenen que d'aquests 13 milions ells no n'han vist ni un cèntim, sobretot pel repartiment desigual d'aquests turistes al territori, però, en tot cas, l'any que ve es preveu el mateix emplaçament i difícilment això canviarà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT