PUBLICITAT

Tots podem ser part de la solució i els beneficiats

EDITORIAL

El reciclatge és una qüestió mediambiental, però també d'estalvi. No embrutar és estalviar perquè no s'hagi de netejar, separar els residus és tan simple com que s'hagi de fer en una empresa amb un cost que els comuns traslladaran als ciutadans.

És també un gest de civisme i d'educació, perquè no costa res separar i ajudem a fer el país una mica més net. No fa gaire –és fàcil recordar-ho– quan el Valira era l'abocador de molt veïns. Ara ens sembla una barbaritat perquè hem anat prenen consciència d'altres models per desfer-nos de la nostra brutícia.

El ministre de Medi Ambient, Francesc Camp, va inaugurar ahir una de les dues màquines de reciclatge d'envasos que s'han instal·lat per arribar a l'objectiu de 1.200 tones fixat per aquest any. Les màquines, ubicades al centre comercial Pyrénées i al Centre Esportiu d'Ordino, tenen una capacitat per a unes 500 ampolles d'aigua o unes 200 llaunes, segons va explicar el responsable de l'empresa FEPER que les gestiona, Eusebi Garcia. A més, el reciclatge d'envasos té premi i els usuaris que portin les seves llaunes o ampolles rebran promocions i regals.

La primera, a Pyrénées, donarà una barra de pa per cada tres envasos que introdueixen els clients. Es tracta d'un incentiu quan en realitat l'escenari satisfactori seria no haver de gratificar per una acció que beneficia al conjunt de la societat. Però pel que es veu cal encara donar un recolzament a aquells que no reciclen. Reciclar és una de les millors maneres d'ajudar al medi ambient ja que forma part de les tres erres ecològiques. La importància del reciclatge augmenta cada any amb el creixement de la població mundial i del consum de productes que són cada vegada menys duradors.

Cada vegada que reciclem un producte, ens estalviem la mateixa quantitat de material que es necessitaria per fabricar un de nou. Tots podem ser part de la solució.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT