PUBLICITAT

Crisi de valors, empreses amb iniciatives mediambientals

EDITORIAL

Aquesta setmana una empresa andorrana ha pres una iniciativa envejable. Netejar el fons d'un dels llacs del país. Un llac, el de les Abelletes, ple de brutícia que s'ha acumulat durant anys i s'ha anat podrint i fent malbé al seu fons.

La iniciativa és remarcable perquè que una empresa privada decideixi lliurement fer una activitat social com aquesta és un fet molt important que diu molt sobre l'empresa. Però la sort que tenim és que no és l'única empresa compromesa. A casa nostra hi ha desenes (per no dir centenars) d'empreses privades que fan coses per la comunitat, que destinen part dels seus coneixements, diners o recursos a protegir la nostra gent, el planeta o a fer la vida més fàcil als nostres padrins. Empreses que no tenen cap obligació a fer-ho, i tal com és la legislació ni tan sols tenen desgravacions en impostos per posar-se a fer accions així, però que igualment ho fan, i això diu molt de la nostra societat, de la nostra gent.

Cal, i és necessari, que tot i la conjuntura econòmica, la pèrdua de valors de les noves generacions i l'individualisme imperant, seguim tenint un ull posat sobre les injustícies, els desafavorits i la natura que entre tots anem fent malbé. Si volem ser un país de turisme, ens cal més que ningú cuidar allò que ens fa especials. El valor del nostre entorn natural és impagable i és una herència que hem rebut de franc, el que no podem fer és que es desgasti al nostre voltant. Es pot culpar el visitant que fa muntanya i pel camí va perdent les deixalles, però molt probablement els bidons rovellats de les Abelletes no els portaven des de l'estranger, i si volem seguir tenint el país que tenim, seguir vivint del turisme que ve a veure'l i a més volem aconseguir portar-ne d'altres llocs, ens caldrà vetllar per la natura i protegir l'entorn, sinó acabarem per tenir uns xalets molt bonics, però amb les millors vistes cap a abocadors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT