PUBLICITAT

El gran perill de les xarxes: la responsabilitat dels pares

EDITORIAL

Les xarxes socials poden ser un gran perill per als més petits de la casa, avui ho expliquem al tema del dia, però no cal que perdem de vista les coses positives que tenen ni tampoc que criminalitzen les noves tecnologies.

Internet en general, i les xarxes socials en particular, ens poden aportar molts beneficis a nosaltres i sobretot als més petits. Qualsevol acte de comunicació, sigui el que sigui, ha de permetre millorar els nostres fills.

És evident que les xarxes socials poden representar un problema si no se'n fa un ús adequat, però passa exactament igual amb qualsevol altra cosa que els joves puguin trobar-se pel carrer. Tant sols cal una cosa perquè els infants no prenguin mal a internet, i és educar-los amb la responsabilitat, el rigor, la capacitat d'anàlisi del que passa al seu voltant. Una capacitat crítica i de discernir el que els interessa del el que no i que sàpiguen que poden parlar de les coses que els passen amb el seu entorn familiar.

Un jove conscient del que està fent no ha de tenir cap mena de problema amb les xarxes socials, sinó que li poden servir per millorar, i fins i tot per trobar feina si les usa amb criteri i sentit comú.

No podem deixar els fills a les mans de la tele, d'internet o de les modes, cal saber què fan, cal conèixer com funcionen els seus nous canals d'oci. Si s'ignoren i a més se'ls aparca davant d'aquesta eina que nosaltres desconeixem, el jove estarà venut. Els imputs (positius i negatius) que tenen els nois d'avui són molt diferents dels d'un jove de fa 50 anys i la responsabilitat dels adults ha de ser ajudar-los a entendre quin d'aquests imputs ha d'obviar i quins són realment interessants, però evidentment cal prèviament fer un esforç per conèixer la seva realitat i com és el nostre fill un cop creua la porta de casa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT