PUBLICITAT

Literatura andorrana, literatura pirinenca o literatura d'Andorra

EDITORIAL

El títol d'aquesta editorial és una pregunta que forma part de l'eterna discussió entre els actors literaris del nostre país. Hi ha tantes opinions com escriptors, llibreters, bibliotecaris o crítics literaris per definir quin nom ha de rebre la literatura que fan els nostres autors. Alguns d'ells, com l'Albert Salvadó defensen que el fet que siguem un lloc amb molta productivitat és només casual, altres com l'Albert Villaró el que diuen és que les nostres condicions geogràfiques sumat a les peculiaritats polítiques i socials fan que Andorra sigui una cosa similar a un ‘paradís' per als escriptors desitjosos de trobar temes o històries que els inspirin per una novel·la. Així doncs, opinions de tots colors per intentar definir una mica què és el que es fa aquí, si té un segell propi o si simplement és una peculiaritat petita dins el gran marc que ens ofereix la literatura catalana actualment.

Però el que és clar és que tenim molt bona productivitat al país. I ja no només literària, sinó també cultural des del punt de vista més ampli. Aquells que es queixen que a Andorra no s'hi fa mai res probablement és que no surten de casa, perquè tenim un país molt actiu, però això també, molt mal organitzat. Les institucions han fet esforços per intentar que no es solapin diferents activitats en un mateix dia, però això encara costa molt a Andorra, i ens trobem que hi ha dies que tens no una sinó dues o tres ofertes culturals a les quals assistir.

Aquests darrers dies Barcelona ha centrat l'activitat literària catalana amb la Fira del Llibre, i aquest cap de setmana amb literatura amb denominació d'origen Andorra amb una bona representació dels nostres autors que alguns amb vocació d'andorranitat manifesta, altres amb vocació més global i altres sense perspectives de vocació, han anat a mostrar la seva feina i han intentat deixar empremta davant un públic poc acostumat a sentir-los, ensumar-los i el que toca: llegir-los.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT