PUBLICITAT

Ja ho dèiem: s'acaba la calma al Consell General

EDITORIAL

Ja ho vam avisar en portada fa un parell de dies. Obríem el diari amb una fotografia des de la plaça Lídia Armengol amb el títol S'acaba la calma al Consell General, i així és com està passant. Ahir es va fer la primera reunió de cònsols a Canillo després de l'estiu.

Com era de preveure, van mostrar el seu malestar amb la Regla d'Or. Un malestar que es basa, no en l'austeritat econòmica (que els comuns ja l'han adoptat amb la màxima naturalitat possible els darrers anys) sinó per la pèrdua, segons diuen, de poder de decisió.

El procés serà bastant llarg, ara tocarà veure si el que se'ls proposa és constitucional, però tampoc pot ser-ho massa perquè el calendari és el que és.

I abans que el curs polític comenci a caminar altre cop, des de DA manifesten que la llei de protecció civil als drets a la intimitat, l'honor i la pròpia imatge no volia en cap moment anar contra la premsa.

El fet és que ja n'hem parlat molt d'aquesta llei, i si hagués anat tot com es preveia fa uns mesos, se'ns hauria complicat molt la vida als mitjans de comunicació per fer la nostra feina amb les garanties que es mereix el lector. Nosaltres, sigui com sigui, sempre hem d'informar del que passa i de la manera més transparent possible, i no pot ser que hi hagi lleis que ens limitin l'exercici de les nostres funcions si realment ens creiem la democràcia, la llibertat d'opinió i la de premsa.

Celebrem, tot i estar a l'espera del que passi en un futur amb aquesta llei, les paraules de la Consellera Riva, i aplaudim que no es vulgui impedir la feina als professionals del sector, que sense impediments extres ja tenim prou problemes, tot sovint, per fer la nostra feina i informar-vos a vosaltres, lectors, tal com us mereixeu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT