PUBLICITAT

Per fi, el llac d'Engolasters és més proper que mai

EDITORIAL

El llac d'Engolasters, el més visitat d'Andorra, tant pels ciutadans com pels turistes, perquè és el més proper dels nuclis habitats, serà per fi un llac proper de veritat. I és que quan el paratge es va convertir en una presa per a la producció hidroelèctrica i zona industrial de propietat privada, durant molts anys se'n va barrar el pas.

La gent rebia la consigna, per exemple, de mantenir-se a distància del tub d'alimentació, el qual tenia els contorns delimitats per una tanca a la riba del llac. La mateixa riba on ara FEDA i el Comú d'Encamp, han instal·lat una nova zona d'oci, l'espai de jocs d'aigua que a més, tenen la vocació d'ensenyar als més menuts «quatre principi físics senzills» com va explicar ahir el director del distribuïdor nacional d'energia, Albert Moles. Aquesta obra, que més enllà d'optimitzar l'atractiu turístic del llac, sembla banal recorda tot el significat de la compra de Forces Hidroelèctriques d'Andorra SA (FHASA) per part del Govern a la dècada dels 80. I és que la «democratització» del llac d'Engolasters era impensable en aquell moment.

Ara, el Comú d'Encamp, FEDA i el Govern volen anar més lluny i recuperar el camí de les Pardines perquè vianants, corredors i ciclistes puguin fer la volta a l'extensió d'aigua blava en un circuit adaptat de vuit quilòmetres. «Tot un luxe» va dir el president de FEDA i ministre de Finances, Jordi Cinca. De moment, els nens i nenes ja han començat a jugar amb bombes i molins d'aigua, comportes i altres elements de la nova atracció.

A partir d'ara, els diumenges a Engolasters seran més sol·licitats pels més menuts de la família. I al llac hi continuarà havent espai per a pescadors, turistes i amants de la natura, sense oblidar la seva altra funció essencial, la de produir una part de l'energia elèctrica que consumim entre tots.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT