PUBLICITAT

Delegació a la Xina per captar una porció del pastís turístic

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

Una delegació andorrana, encapçalada pels ministres Francesc Camp i Gilbert Saboya, es troba per terres xineses per donar a conèixer la realitat del nostres país i les oportunitats que ofereix. Ahir el ministre xinès d'Afers Estrangers, Wang Yi, va rebre a Pequín al seu homòleg andorrà, amb qui va acordar augmentar la cooperació per expandir el turisme bilateral i la coordinació en assumptes internacionals. Wang va dir també que les relacions bilaterals s'han desenvolupat de manera equilibrada des que tots dos van establir llaços diplomàtics el 1973. La delegació andorrana s'estarà fins dissabte intensificant els contactes amb agents econòmics.

L'objectiu és molt important per a Andorra, tenint en compte que la Xina no només aspira a ser la primera potencia mundial econòmica del Planeta, sinó que a més els turistes xinesos van ser els que més van augmentar la despesa en compres durant el primer trimestre de l'any en el rànquing mundial, amb un creixement de fins al 25%, el que situen una vegada més a la Xina entre els mercats emissors líders en despesa, segons un estudi realitzat per Global Blue.

El turista xinès encara és un visitant exòtic a Andorra, malgrat que a Espanya i concretament a Catalunya el seu increment és molt important. Fa tres anys, una delegació d'empresaris xinesos va visitar el Principat, i es van reunir amb els representants de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS)i empresaris andorrans. El delegat general de la Cambra Xinesa de Comerç Internacional, Gang Zhang, va opinar que el fet que a Andorra no hi arribi el tren, per poder-hi accedir des d'Espanya o França, i que els visats europeus no tinguin valor aquí és un impediment. En aquest sentit el president de la Cambra xinesa de Comerç va apuntar com una possible solució la creació d'un consolat xinès al Principat.

És una possibilitat interessant. Si a Andorra vol captar turisme llunyà a banda del ja tradicional, convé insistir-hi amb fets com aquestes visites i tenir una presència en aquell país. Només una petita porció d'aquest pastís asiàtic seria un revulsiu per al Principat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT