PUBLICITAT

Un episodi aïllat no pot enterbolir unes relacions

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

El que havia de ser un acte de diplomàcia i de bones intencions es va convertir en una declaració amb la subtilesa diplomàtica però amb la oratòria directa de l'ambaixador israelià a Andorra i Espanya, Alon Bar, que no va amagar el disgust del seu país per la pallissa que va patir un jove jueu de 21 anys a mans d'un xenòfob i extremista, per la qual cosa va insinuar que aquest fet, sinó rep una resposta contundent, podria afectar les relacions i especialment l'arribada de turistes que «han de sentir-se segurs», va dir.

Primer de tot s'ha de condemnar aquesta brutal agressió i demanar a la justícia que actuï amb diligència i contundència, cosa que per cert no està fent. Segon, cal remarcar que la societat andorrana ha mostrat aclaparadorament la seva repulsa per un fet que resulta inusual a Andorra i que, precisament per això, s'ha de castigar a l'autor o autors perquè no es torni a repetir.

Bar, de forma molt subtil es va deixar entendre a la perfecció: aquest episodi pot tenir una lectura negativa pel que fa a Andorra com una destinació segura i còmoda per als turistes del seu país. Esperem que la seva estada al Principat hagi servit per entendre que aquest petit país és precisament un oasi pel que fa a seguretat, i que agressions d'aquesta mena no han passat mai i aquesta és una desgraciada excepció. Un país on hi ha una majoria social d'immigrants està més que adaptat a conviure amb diferents cultures i formes de pensar. L'antisemitisme no hi és present, i seria molt perillós engreixar aquesta brutal agressió convertint-la en quelcom més generalitzat. És comprensible l'actitud del pare del noi, dolgut i amb ganes de denunciar els fets, malgrat certes pressions. Però d'aquí a convertir Andorra en un país poc receptiu hi ha un bon tram. Israel aporta 3.000 turistes. Tots són benvinguts. I demanem a la justícia que actuï.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT