PUBLICITAT

Retorn al model anterior pel que fa al servei d'ambulàncies

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

Si l'atorgament del servei d'ambulàncies a empreses privades va generar una gran polèmica en el seu moment –de bombers i ciutadans–, ara passa el mateix a la inversa, quan el transport no medicalitzat torna al cos, una part del col·lectiu ja ha mostrat un cert malestar, com formacions polítiques com Ld'A, que veuen un perill en la qualitat i dubten de l'estalvi d'un milió d'euros que s'ha anunciat des de l'Executiu.

Primer de tot, però, s'ha de lamentar el tracte que han patit els tècnics sanitaris, que viuen en la incertesa de si han de començar a buscar una altra feina o seran reubicats, ja que han estat els últims en ser informats.

En aquells moments, l'ABA va lliurar a la ministra de Salut, que era Montse Gil en el darrer mandat del PLA, 5.000 signatures contra la privatització del servei d'ambulàncies, mentre que dimarts passat la mateixa associació es mostrava a favor però alertava que pot retardar altres tasques del cos. Va ser aquell mateix Executiu d'Albert Pintat qui va signar un conveni favorable a les empreses pel que fa a les indemnitzacions dels seus treballadors.

Ara, amb el retorn d'una part del transport sanitari als bombers es torna al model que ja havia funcionat abans i que, diguem-m'ho, estava molt ben valorat per la ciutadania.

Com alertaven Liberals d'Andorra, s'ha de tenir la certesa que els membres del cos d'extinció d'incendis tenen la preparació adequada per substituir una tasca que fins ara fan uns professionals. Certament, com s'assegura des de LdA, caldrà adquirir noves ambulàncies, però també veure si les cinc incorporacions són suficients. Per aconseguir l'estalvi anunciat, la feina s'ha d'aconseguir fer sense hores extres. Si no, el canvi no assolirà l'objectiu marcat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT