PUBLICITAT

L’acord de les transferències consolida la confiança

L'opinió del diari s'expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

El nou acord per les transferències entre el Govern i els comuns confirma, al cap i a la fi, que el sentit comú encara impera entre la classe governant. Abans d’ahir els cònsols i el Govern van tancar el pacte que consisteix en un import de 54,6 milions d’euros per als propers dos anys, donant un marge de maniobra acceptable tant als comuns com al mateix Executiu per familiaritzar-se amb el nou marc fiscal que s’està desplegant i que quedarà tancat amb la posada en funcionament de l’Impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) l’any que ve. Ara només queda esperar que aquesta «bona sintonia», tal com va expressar el cònsol de la Massana, David Baró, imperi en la resta de deures que estan encarant les administracions públiques en la delimitació de competències. I un dels primers deures que tenen uns i altres és el d’assegurar el benestar dels administrats que són, al cap i a la fi, els que fan possible les transferències i tota la resta.
O sigui que si el sentit comú impera, els mandataris intentaran resoldre una equació clau, mantenir l’estat del benestar tot i vetllant per la sostenibilitat de l’Estat, garantint així també el benestar de les generacions futures. Tot fa pensar que l’acord hi serà i hi serà abans que finalitzi aquesta legislatura, per molt que alguns escèptics hagin jutjat des de bon principi que la negociació entre el Govern i els comuns era un impossible.
El país i la seva gent evolucionen, i a poc a poc, la visió global d’Estat, allò que no fa tants mesos semblava una quimera s’està concretant més cada dia que passa. I no és una bona notícia que s’abandoni d’una vegada per totes, la política de les capelletes per fer política de país entre tots? L’acord per les transferències consolida la confiança de que finalment s’estableixi un tracte lleial entre les institucions.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT