PUBLICITAT

La rehabilitació és l'únic camí obert per a la construcció

EDITORIAL

Sempre és bo contrastar opinions d'experts, encara que aquestes no coincideixin amb l'acció de Govern. Això és el que va fer ahir Gonzalo Bernardos, analista i consultor econòmic i immobiliari, que va donar una conferència a la sala de Crèdit Andorrà.

D'entrada va donar una plantofada a l'equip econòmic de l'Executiu en descartar amb absoluta contundència que la innovació i la tecnologia siguin dos camps que Andorra pugui esprémer per ajudar a la reactivació econòmica.

L'analista va aprofundir en allò que segurament tothom sap, però en el que pocs creuen, com és el turisme i el comerç, que van transformar Andorra en aquest país desenvolupat i prosper. Potser sí que ens em obstinat en buscar solucions màgiques per intentar captar inversors en àmbits on no tenim experiència ni tradició.

Bernardos va deixar anar una frase lapidària: «Els polítics us han venut la moto amb la innovació tecnològica». Excessiva escenificació en un acte organitzat per l'Associació de Contractistes d'Obres, encara que certament les anunciades inversions dins de l'àmbit de l'obertura econòmica no s'han vist, encara que el cap de Govern assegura que hi ha firmes importants interessades i anuncia que aviat se sabrà els seus noms. El director del Màster en assessoria i consultoria immobiliària de la Universitat de Barcelona, va venir a Andorra per repassar les claus de la recuperació de l'economia i les repercussions que té sobre el sector immobiliari. En referència a Andorra, Bernardos va dir que cal incentivar la rehabilitació dels edificis, ja que així es dóna feina a gent que d'altra manera ho tindria difícil per trobar ocupació, entre altres beneficis, com l'estalvi energètic. La rehabilitació s'ha impulsat, però amb certa timidesa, i sense l'obligatorietat per a edificis molt antics, com passa en altres països.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT