PUBLICITAT

Menys accidents a les pistes gràcies a l'esforç constant

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

El risc zero no existeix. En cap àmbit, però tot és millorable. Ahir es van donar a conèixer les xifres de sinistralitat a les pistes, i aquestes són positives ja que expressen un descens dels accidents. Continuen existint sinistres –malauradament algun de mortal– però les xifres denoten l'esforç que s'està fent en matèria de seguretat i de pressió sobre els esquiadors perquè practiquin aquest esport de forma civilitzada i sense posar en risc als altres practicants ni la seva pròpia integritat física.

Segons les dades facilitades pel Departament d'Indústria del Ministeri d'Economia i Territori el nombre d'accidentats a pistes durant la passada temporada 2012-2013 el total d'accidents és de 9776, 56 més que en la temporada anterior, però el percentatge d'accidentalitat ha disminuït un 4,3% respecte la temporada passada perquè els dominis esquiables van rebre més d'usuaris durant el 2012-13.

Els esquiadors alpins representen un 56% dels accidentats, mentre que els surfistes de neu baixen un punt respecte l'anterior temporada, situant-se en el 20%. El balanç és encara més contundent perquè la temporada 2010-2011 es va tancar amb 9.981 incidents a les pistes d'esquí, una xifra que suposa una disminució del 7% respecte a la temporada anterior, el que demostra que no es tracta d'una xifra fruït de la casualitat o de les circumstàncies, sinó de la insistència, que es tradueix en reforçar les mesures de seguretat i en continuar conscienciant l'esquiador.

És important recordar que les normes FIS s'han de considerar com un model ideal de conducta per a l'esquiador responsable i el seu propòsit és evitar accidents a la pista.

Les normes FIS concerneixen a tots els esquiadors, que han de conèixer i respectar-les. Qui provoca un accident per haver infringit les normes, pot ser responsable civil o penalment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT