PUBLICITAT

Un ràpid nomenament que aporta tranquil·litat

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

Chapeau per a Xavier Espot. Ahir el ministre de Justícia i Interior va donar a conèixer el nom del substitut de Joan Ramon Peralba. Jordi Moreno serà el nou director de la Policia quan prengui possessió del càrrec, i a més aprofita per fer canvis en l'organigrama per intentar millorar el funcionament.

Eren molts els que temien que el relleu aniria per llarg, recordant el temps en què Jordi Lluís i Fredreric Gutiérrez van haver de continuar al càrrec tot i manifestar el seu desig de marxar. Van transcorre vuit llargs mesos en què el ministre no va trobar substitut, fins que va mirar pel retrovisor i va optar pel retorn de Peralba al seu anterior despatx.

El relleu també inclou els nomenaments de dos nous directors adjunts, Jordi Torres i Bruno Lasne, mentre que es mantenen els altres dos, Miquel Àngel Barbolla i Maribel Lafoz. D'aquesta manera, passen ha haver-hi un total de quatre direccions adjuntes: Jordi Torres a l'àrea de Policia Criminal, Bruno Lasne a l'àrea de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana, Maribel Lafoz al capdavant de l'àrea Tècnica i la Unitat de Fronteres i Estrangeria, i Miquel Àngel Barbolla com a encarregat de l'àrea d'Administració i Recursos Humans.

El ministre, que va convocar ahir una roda de premsa per anunciar els canvis, va assegurar que la nova direcció donarà continuïtat a les línies estratègiques marcades pel ministeri, tot i que hi haurà d'haver alguns retocs en relació a la mobilitat del personal.

Ha estat intel·ligent Espot actuant amb celeritat. Primer perquè el cos necessita d'un director per funcionar al cent per cent, segon perquè aporta tranquil·litat a la Policia, i tercer perquè d'aquesta manera el cos queda net i al marge de la polèmica mentre transcorre la via judicial pel que fa als encausats per les escoltes il·legals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT