PUBLICITAT

Els efectes de les previsions meteorològiques sobre el turisme

EDITORIAL

L'estiu passat el hotelers belgues volien denunciar l'home del temps per la caiguda de turistes. Deien que les males previsions meteorològiques els hi estaven provocant la caiguda de turistes. Molt més a prop, a les comarques veïnes, les Federacions i Associacions d'Hosteleria de l'Alt Pirineu i Aran demanen que el Servei Meteorològic de Catalunya tingui més cura a l'hora de fer les prediccions de temporals ja que afecten directament als seus negocis. El sector turístic del Pirineu considera que les prediccions meteorològiques han de ser més clares i seccionar una mica més el territori donat que la realitat del tot el Pirineu no és la mateixa. Des de la Federació d'Hosteleria es xifra en un 50% d'anul·lacions de reserves a l'Alta Ribagorça i Pallars i per sobre del 30% a l'Alt Urgell per l'alarma creada el passat cap de setmana.

Aquest perjudici s'ha hagut de produir també a Andorra. Probablement les alertes constants de nevades hauran fet desistir a molts esquiadors de fer el trajecte fins al Principat davant la por de no poder aprofitar l'estada. Ja sabem que la meteorologia no és una ciència exacta tot i que la majoria de vegades les previsions són encertades, per això creiem que seria necessari i positiu donar una major informació sobre la cota de neu i advertir als visitants perquè vagin més preparats.

«Cada vegada que arriba una notificació alertant que el temps no serà bo, arriben les cancel·lacions, que poden ser d'entre el 5 i el 15% del total», assegura el gerent de la Unió Hotelera, Òscar Julian. El turisme és capritxós i depèn de molts factors, a vegades fins i tot de modes. La gran nevada que s'ha anunciat tantes vegades no s'ha produït. No s'hi pot fer res per canviar el temps, però potser sí que donar una informació més detallada i precisa ajudaria a evitar cancel·lacions de reserves.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT