PUBLICITAT

Agilitar els tràmits per accedir al Renova i poder rehabilitar més

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

L'Associació de contractistes d'obres (Acoda) creu en la represa del sector perquè ja ha tocat fons i perquè el volum de treballadors actual és adaptat a la conjuntura. També es felicita per l'esforç fet en obra pública que aquest any passarà de 30 a 46,8 milions, però reconeix que el que més ha contribuït a la recuperació és l'aposta per a la rehabilitació d'edificis gràcies al pla Renova. Una mesura que comença a generar confiança, tal com ho demostra el fet que els 400.000 euros pressupostats per a ajudes a la rehabilitació l'any passat, s'exhaurissin el setembre, o sigui molt abans d'acabar l'any. Per això el Govern hi destinarà aquest any un milió d'euros.

No obstant això, l'Acoda reclama donar més impuls al Renova, sobretot per als préstecs preferents. Segons l'Associació, el Govern ja s'ha compromès a simplificar els tràmits per accedir a les ajudes. I és que tant els constructors com els arquitectes lamenten que el procés per sol·licitar-les és feixuc i en lloc d'animar els propietaris a renovar els béns patrimonials, fa que molts acabin fent marxa enrere. Així, agilitar els tràmits –quantes vegades escoltem la mateixa petició en tots els àmbits de l'Administració pública?– per poder acollir-se al Renova és una necessitat per a l'Acoda i per al país. Per a l'Acoda perquè l'obra pública dóna feina a unes quantes empreses i en canvi la rehabilitació dóna feina a la construcció però, també a les empreses subsidiàries. I per al país perquè quantitat d'edificis necessiten una posada a punt, estèticament i energèticament.

Si per fi els propietaris comencen a prendre consciència de la necessitat de rehabilitar els edificis sobretot per a l'estalvi que representa a mig i llarg termini, encara hi molts edificis antics construïts entre els anys 60 i 80 que necessiten una rentada de cara. Des de l'Acoda es diu que les ajudes del Renova es destinen sobretot a la rehabilitació de façanes per reforçar l'aïllament.

Si els propietaris ja entenen que han d'invertir en el patrimoni i que rehabilitar els immobles és estalviar diners, ara només cal que l'Administració posi fil a l'agulla i vagi per feina.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT