PUBLICITAT

Curset útils per a la inserció laboral

EDITORIAL

El Servei d'Ocupació ha estat novament el centre d'atenció de les patronals empresarials. Des de fa temps es lamenten que la demanda i l'oferta no s'adequa a les necessitats del mercat, un fet preocupant si tenim en compte la problemàtica d'una desocupació en ascensió malgrat les dades més positives del període estiuenc. Ara la PIME i la UHA han posat els ulls en els cursos de formació, aquells que teòricament han de servir per millorar la formació dels qui estan buscant feina, per augmentar les seves possibilitats d'integració en el mercat laboral.

És cert que el Ministeri d'Interior ha impulsat millores al Servei d'Ocupació, entre elles una nova ubicació, en una superfície més gran que permeti ampliar el servei, la simplificació de la tramitació, que permetrà que l'empresari no s'hagi de personar al Servei i que els treballadors només hi hagin d'anar per a l'alta i per a la renovació, la possibilitat que es pugui enviar directament el currículum dels inscrits a les empreses i la introducció de quatre nous programaris.

En aquesta renovació no s'ha inclòs la demanda feta per la patronal i els sindicats en la última Taula permanent per a la formació en el treball, en la qual, com a solució per a la millora del Servei, posaven de manifest la necessitat que aquest centralitzes totes les contractacions. És a dir, l'obligatorietat dels empresaris de posar les seves ofertes al Servei i els treballadors sense feina a inscriure-s'hi.

Ens hem de felicitar de les millores introudïdes per facilitar l'agilitat i restar burocràcia en un tema tant necessitat com és aconseguir la inserció laboral. Però també hem d'escoltar els empresaris quan afirmen que els cursets que es fan actualment són insuficients per reciclar un treballador i donar-li les aptituds necessàries per ser contractat. I especialmente en aquesta feina de reciclatge ha d'existir una especial sensibilitat per als perfils que més difícil tenen accedir a un lloc de treball. Tot explicat d'aquesta manera sembla un marc teòric idoni, però s'hauria de portar a la pràctica però en un mercat tan poc dimensionat com l'andorrà lògicament és més fàcil acotar quines són les necessitats de les empreses.

El Servei d'Ocupació no hauria d'actuar com un mer intermediari, sinó que hauria d'encaixar les peces i impulsar cursos de formacions amplis que després tinguin una utilitat real. Sense oblidar que una bona formació hauria d'anar acompanyada d'un sou digne, i aquest apunt és una qüestió que afecta als empresaris sempre que, evidentment, cerquin l'excel·lencia i l'oferir un bon servei.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT