PUBLICITAT

Visió de futur des d'Andorra Telecom

EDITORIAL

El roaming sempre ha estat un malson per als turistes. Tant per als que visiten Andorra com per als andorrans que viatgen a l'estranger. No és cap exageració asseverar que les tarifes són abusives i més d'un turista s'ha trobat amb una sorpresa desagradable quan li ha arribat la factura del mòbil. Aquella petita escapada ha estat un cap de setmana de luxe després d'utilitzar el telèfon.

Aquesta és la situació actual d'una Europa que camina a ritme lent cap a la desaparició de la itinerància, un fet que s'hauria de produir cap el 2015 si se segueix el calendari previst, cosa que no està clara

De fet, la supressió dels recàrrecs per usar el mòbil a l'estranger xoca amb l'oposició de les grans operadores europees com Telefónica, France Telecom o Deutsche Telekom, i els caps d'Estat i Govern dels 28 eviten donar suport a la mesura estrella de l'Executiu comunitari: l'eliminació del sobrecost per l'ús del mòbil a l'estranger, tant per a trucades com per navegar per Internet.

Andorra Telecom és conscient que la postura de Brussel·les, quan s'apliqui a curt o llarg termini, també afectarà a aquest racó del món, amb la qual cosa es perdrà una font d'ingressos molt important per a la parapública. No és estrany doncs que un informe que està en mans dels gestors de la companyia de telecomunicacions afirmi que el model actual no és viable i que està esgotat. D'aquí la importància que els responsables de l'empresa ja estiguin treballant en noves línies de negoci. Una d'elles és la implantació del 4G –sigles utilitzades per referir-se a la quarta generació de tecnologies de telefonia mòbil– que té la capacitat per proveir velocitats d'accés majors de 100 Mbit/s en moviment i 1 Gbit/s en repòs, mantenint una qualitat de servei (QoS) d'alta seguretat que permetrà oferir serveis de qualsevol classe en qualsevol moment, en qualsevol lloc, amb el mínim cost possible.

Una altra de les mesures previstes, aquesta de gran impacte i que s'ha de valorar molt positivament, és la futura oferta d'un forfet perquè els turistes pugui accedir a Internet pagant un mòdic preu per dia o cap de setmana. Demostra una sensibilitat d'Andorra Telecom per satisfer el turista, un alt grau de competitivitat perquè la cobertura a tot el país serà de gran qualitat, i una visió de futur perquè Andorra Telecom sigui sent la parapública de referència pel que fa a la seva facturació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT