PUBLICITAT

Meritxell s'apropa a la proposta de tallar el carrer als vehicles

EDITORIAL

És cert que el tancament de Carlemany al trànsit no acaba de quallar com seria satisfactori entre els comerciants. Tot i això, hi ha una sensació de que de l'oposició frontal s'ha passat a una més posició més comprensiva, mantenint els arguments però potser sense tanta convicció. De l'enquesta que fa va fer pública el CRES la setmana passada queda clar que entre la ciutadania sí que hi ha una major unanimitat a favor de Vivand. El titular és prou clar: «El 68% dels escaldencs mantindrien l'avinguda Carlemany per a vianants».

La majoria valoren aspectes com la tranquil·litat, el confort i la facilitat per comprar, mentre que la mobilitat o l'aparcament són les variables menys ben valorades. Pel que fa als turistes les xifres encara són més rotundes, el 97,5% ho veu positiu. Poca cosa queda més a dir; si una iniciativa que va néixer en mig de controvèrsia destinada a agradar als turistes rep una nota d'excel·lent per part d'aquests és que es tracta d'una fórmula encertada. Els empresaris que estan dins la zona comercial són més optimistes però també depèn del tipus de negocis. Per exemple, restauradors i comerç al detall són els que veurien el canvi amb més bons ulls, mentre que els empresaris més allunyats són els més negatius.

Malgrat les crítiques, cala, i l'avinguda Meritxell fa un tímid apropament apostant per tallar el trànsit el dia 2 de novembre, coincidint amb el Shopping night que organitza Andorra Turisme, donant d'aquesta manera una imatge d'uniformitat a les dues avingudes fins a la rotonda del Crèdit. La lectura és clara. Els empresaris d'aquesta zona de Meritxell no volen quedar al marge d'una iniciativa que ja es va fer –en aquest cas per part del comú– amb un gran èxit. Que els vianants no entrin a comprar ja no depèn de cap política ni promoció, sinó de la precarietat existent.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT