PUBLICITAT

Ara toca escoltar els veïns de Santa Coloma

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

Els veïns de Sant Coloma se senten abandonats. No és d'estranyar. Durant molt de temps ha estat considerada una zona perifèrica lluny de l'Andorra més comercial i lúdica. Les millores en infraestructures en aquesta zona han estat més aviat escasses i ara reivindiquen ser uns ciutadans com la resta. En la punta de les reivindicacions està el problema que pateixen amb les inundacions quan plou, que malauradament s'ha convertit en un fenomen habitual quan hauria de ser una situació excepcional.

No és nou, i s'arrossega des de fa temps, però fins el moment les dues administracions implicades –Comú d'Andorra la Vella i el Govern– han estat incapaces de fer les actuacions necessàries per solventar la problemàtica. En la darrera sessió del comú, el conseller de delegat d'Obres Públiques i Urbanisme, Eron Estany, va explicar el projecte de desguàs de les aigües pluvials de Santa Coloma, que haurà de preveure la recollida de les aigües pluvials del vessant del solà d'Enclar, així com les procedents de l'àrea ja urbanitzada fins a l'avinguda d'Enclar. El projecte inclourà tots els aspectes per crear xarxes separatives d'aigües pluvials i residuals, que actualment discorren en una única xarxa per tota l'avinguda d'Enclar, i donar sortida a les aigües pluvials al riu Valira. D'aquesta manera, també es vol resoldre la problemàtica hidràulica d'inundacions periòdiques que pateix Santa Coloma en episodis de fortes pluges, quan el nivell freàtic i el nivell del riu s'eleven i les xarxes de recollida d'aigua no són suficients per evacuar-la.

L'indignació dels veïns està centrat sobretot amb el Govern perquè el comú no pot començar a fer les obres de desguàs de les aigües pluvials si no es canalitza el riu. Fins que no es desencallin les negociacions amb els propietaris d'un terreny no s'avançarà. Són 20 anys i el Govern té a les seves mans eines per tirar-ho endavant.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT