PUBLICITAT

La Massana supera el primer 'round' contra l'endeutament

EDITORIAL

Si el pla de viabilitat es compleix tal i com està previst, al 2021 la Massana s'oblidarà del malson de l'endeutament i alhora acabarà l'any sense el risc segur de superar el sostre d'endeutament a que obliga la llei i que li comportaria una mena d'actuacions que deixarien la corporació en fallida. L'objectiu d'aquest horitzó que acaba el 2021 és sanejar els comptes i reflotar les estacions. La via passa de forma exclusiva per l'emissió de bons que adquiriran les entitats bancàries per un valor de 20 milions d'euros, i que el comú es compromet a recomprar cada any. Queda en sac buit la possibilitat d'un salvador estranger que accepti invertir a Pal-Arinsal. Això serà pels postres, quan la gestió proposada per l'equip de Govern que lidera David Baró culmini amb èxit el pla i EMAP deixi de ser una màquina de produir deute.

De moment el primer round s'ha superat. L'entrada de líquid deixarà el comú en situació de complir la llei de transferències i la resta d'assalts, segons va assenyalar el cònsol, s'aniran superant sense la imprudència de calcular un augment dels ingressos, mantenint les previsions de despeses i evitant sacrificar personal. Fins i tot fins el 2021 es podran invertir 14 milions d'euros, el que deixa les estacions massanenques en una mínima posició de continuar en el mercat de la neu amb algunes millores que ajudin a la competitivitat. Per assegurar que el pla sigui creïble, fins al 2021 no es contempla una augment dels ingressos.

Baró va voler transmetre tranquil·litat als veïns de la parròquia detallant en la reunió de poble les accions que es duran a terme. Una tranquil·litat que s'ha de fer extensiva a la resta del país, que també viu de la neu i per a qui seria un desastre la caiguda d'EMAP. Si a tot això li afegim l'anunciat IGI especial per a les estacions, l'esperança es torna completa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT