PUBLICITAT

Feliçment hi ha pacte d'Estat quan més és necessita

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

Els cònsols de les set corporacions locals van acceptar ahir la congelació de les transferències sense gaire dilacions, només van supeditar la congelació al compromís del Govern de tancar la delimitació de les competències en un termini de sis mesos i amb consens, tal com va informar la cònsol major d'Andorra la Vella Rosa Ferrer. A la qual cosa el cap de Govern Toni Martí va contestar que no eludirà la corresponsabilitat institucional. A més, va qualificar l'acte d'ahir «d'acte major» sense vencedors ni vençuts, que representa un pas molt qualitatiu en pro de la sostenibilitat i del model institucional. Sens dubte, el cap de Govern té raó i en èpoques de crisi acèrrima com les que està vivint el país i el seu entorn més proper, una mica d'austeritat no pot fer mal. Una mica d'austeritat i una mica més de planificació, que és el que cal assolir amb la delimitació de competències.

En tot cas, sembla que els temps de bastir set poliesportius, set piscines comunals i set... Han quedat definitivament enrera! Per a la qual cosa només es pot felicitar els cònsols i el Govern i celebrar el compromís d'Estat al qual van arribar ahir. La congelació de les transferències permetrà al Govern presentar un pressupost amb un dèficit similar al de l'exercici anterior, incrementar les partides socials, que bona falta fa a molta gent que ho passa malament, i també augmentar una mica la inversió, cosa imprescindible per afavorir la represa econòmica.

I tot això, sense perjudicar excessivament les arques comunals. De fet, els cònsols es van posar d'acord abans d'anar a donar el sí al Govern perquè els comuns estan disposats a fer els esforços que calguin en benefici d'Andorra i dels ciutadans, segons va explicar Ferrer que va concloure que en qüestions d'Estat no hi ha ultimàtums. Enhorabona!



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT