PUBLICITAT

La bicicleta també s'associa a l'Andorra de l'oci i l'esport

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

En mig de tanta notícia negativa, aquesta setmana s'ha donat a conèixer una decisió positiva que ens fa alegrar. La Unió Ciclista Internacional (UCI) ha atorgat a la Massana la organització dels Campionats del Món UCI de Mountain Bike i Trial del 2015. És un premi a la perseverança i a l'aposta de Pal-Arinsal per la bicicleta, un esport en auge que ha trobat en les instal·lacions massanenques l'escenari idoni per a la seva pràctica.

Vallnord ha facturat un 9% més aquesta temporada d'estiu. Ha funcionat bé l'oferta de restauració i l'infantil, però el dinamisme en la temporada baixa està empesa pel món de la bicicleta. ¿Què es pot dir del Vallnord bike park? Per exemple, que s'ha convertit en un referent al sud d'Europa per la qualitat de les seves instal·lacions i per disposar dels circuits més variats. Són 30 quilòmetres de descens amb un desnivell que supera els 1.000 metres amb diferents graus de dificultats. La Maxiavalanche, una cita tradicional a Vallnord, mou més d'un miler de persones, que converteix aquest esdeveniment esportiu en un revulsiu per a l'economia andorrana durant l'estiu, amb més pernoctacions i activitat per al comerç.

Vallnord, i concretament el sector de Pal, la va encertar apostant per la btt per animar els fluixos mesos d'estiu i aconseguir una activitat permanent i atractiva al sector de Pal. Ara recull el seu fruït en forma de premi per part de l'UCI: el Vallnord Bike Park de la Massana serà la seu dels Campionats del Món de Mountain Bike i Trial del 2015, l'esdeveniment de més nivell en el calendari de la Unió Ciclista Internacional. El president de l'UCI, Pat McQuaid, va donar a conèixer el nom de la candidatura guanyadora durant la cerimònia celebrada dimecres al Palagio dei Capitani de Parte Guelfa, a Florència. La btt també s'associa a Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT