PUBLICITAT

Educació preveu que aquest curs haurà de donar més ajuts

EDITORIAL

La ministra d'Educació, Roser Suñé ho va dir ahir, tot i que preveu que el curs que ve comenci amb normalitat el proper 9 de setembre, les famílies sol·licitaran més ajudes escolars. Cosa que ja va passar l'any passat en que ja es va registrar un increment de les demandes. I és que cada vegada més, a les famílies els costa arribar a finals de mes, sobretot si tenen criatures a càrrec. Afortunadament l'escolarització és gratuïta però no obstant això, genera altres despeses en un país en que pocs pares i mares poden quedar-se a casa per tenir cura dels fills. Les ajudes que atorga Educació són sobretot per al transport i el menjador escolar, encara que hi ha qui també necessita ajuda per equipar els nens amb llibres i material, a partir d'una certa edat a l'Escola Andorrana, però no és el cas en tots els sistemes d'ensenyament. Sigui com sigui, aquest any a l'Escola Andorrana, la despesa en llibres dels més grans es comença a traslladar a les tauletes electròniques.

Encara no se sap si Educació ha decidit donar un cop de mà als més desproveïts que tenien això sí, la possibilitat de comprar-les a crèdit en un establiment distribuïdor. L'únic inconvenient de la iniciativa és que comprant-les d'aquesta manera inevitablement surten més cares, perquè ja se sap que els crèdits s'han de pagar. Suñé va dir en una entrevista que estava oberta a la possibilitat que Educació les comprés i les vengués després als alumnes, a terminis si cal, sense cobrar els enutjosos interessos que podien arribar a encarir els aparells fins a una cinquantena d'euros més. I si aquesta xifra que pot semblar ridícula a més d'un, no ho és gens quan una família fs mans i mànigues per alimentar els fills i donar-los un sostre.

Cinquanta euros són molts litres de llet, moltes barres de pa i molts quilos de patates. Per tant, no estaria malament que Educació preveiés aquest ajut.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT