PUBLICITAT

El futur de l'Andorra passa per cares noves de renovació

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

Falta només un mes per a l'inici de la lliga de futbol i el FC Andorra segueix immers en un gran interrogant. De la reunió d'urgència que es va celebrar dijous a la nit va quedar una cosa clara: els socis no volen la desaparició de l'entitat i treballaran per aconseguir els 20.000 euros que garanteixin la seva continuïtat per mantenir la plaça a la Real Federación Española de Futbol i competir a Primera Catalana. El més urgent són els 8.500 euros per a la Federació Catalana i obtenir un mínim de dipòsit per pagar als jugadors que encara quedin. De fet hi ha hagut desbandada després que el Govern s'hagi negat a fer efectiva una part de la subvenció. Els arguments de l'Executiu estan avalats per un informe jurídic, però la subvenció de 52.000 euros no està perduda, sinó congelada, la qual cosa és un matís important de cara al futur immediat.

De les paraules del ministre portaveu, Jordi Cinca, es desprèn que hi ha una lògica desconfiança de l'Executiu de cara als dirigents actuals. No resulta estrany. Després que l'exgerent de l'entitat hagi trepitjat la presó per la seva mala gestió, va quedar clar que el president actual, Francesç Moliné, estava desconnectat del dia a dia del funcionament del club i que difícilment podia garantir un pla de viabilitat sinó havia estat capaç d'evitar el desastre econòmic que ha portat l'entitat a la vora del precipici. Cinca ho va deixar caure: l'entitat està al límit de la legalitat com per a rebre diners públics i, segons el ministre, ja hauria d'haver convocat una assemblea per discutir el seu futur.

Això és precisament el que va decidir el grapat de socis dijous. D'aquí 15 dies es convocarà una assemblea extraordinària que nomeni una gestora per intentar reflotar l'entitat econòmica i esportivament. Seran convenient cares noves sense lligams del passat ni del present.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT