PUBLICITAT

L'ecotaxa, pagar per circular per carreteres franceses

EDITORIAL

L'ecotaxa francesa és un nou impost que s'aplicarà als vehicles de transport de mercaderies de qualsevol nacionalitat, sempre que el pes sigui superior a les 3,5 tones. Afectarà la circulació d'aquests vehicles en més de 15.000 quilòmetres de carreteres nacionals o locals. Les autopistes en les quals ja es paga un peatge estaran exemptes d'aquesta taxa.

Segons les recents declaracions realitzades pel ministre francès Frédéric Cuvillier, el seu departament està duent a terme totes les accions necessàries per garantir una posada en marxa efectiva de l'Ecotaxa a partir de l'1 d'octubre. No obstant, si no es pogués garantir la seguretat i la fiabilitat del dispositiu per al control del pagament de l'Ecotaxa, les dates de posada en vigor podrien endarrerir novament, segons s'extreu de les declaracions, possiblement l'1 de gener de 2014. Els camioners espanyols ja s'han rebel·lat contra l'eurotaxa francesa i es queixen que suposarà un cop molt dur per al sector. També ha estat rebuda amb consternació pels transportistes andorrans. És clar, França és la porta cap a Europa i l'impost no arriba en un moment eufòric per al sector, ens al contrari.

Tal és la indignació, que l'Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants d'Andorra (ATMCA) demana la reciprocitat. La recaptació d'aquesta ecotaxa servirà per finançar noves infraestructures de transport al servei d'una mobilitat més sostenible. El pitjor de tot, però, és que Catalunya està pensant en una figura similar, la qual cosa sí que seria un cop per als camioners andorrans. Amb tot, sembla difícil que Andorra pugui adoptar una mesura d'aquesta magnitud tenint en compte els quilòmetres de carreteres. I si es fes, hauria ser en consonància amb aquests, és a dir simbòlic.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT