PUBLICITAT

El ciutadà se sent defraudat en la lluita contra l'atur

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

Encara que el Govern rep un aprovat justet per la seva gestió, segons els resultats de l'enquesta del Centre de recerca Sociològica (CRES), el descontentament que hi ha sobre les actuacions per combatre l'atur és palpable. No només ho diu la mateixa enquesta, sinó que és tangible al carrer.

La població està vivint en la pròpia pell la pèrdua del llocs de treball i el drama de deixar de tenir un ingrés mensual per mantenir la família. Ja sabem que estem immersos en una crisi de dimensions que fins ara eren imprevisibles i que Andorra no millorarà fins que ho facin els països del nostre entorn. La dependència d'Europa és evident però no es poden abaixar els braços, i menys els polítics i el Govern.

És normal, doncs, el descrèdit de la política quan el ciutadà percep que no s'està donant resposta a les seves necessitats, i en aquests moments les prioritats de la població es mantenir o tenir un lloc laboral. Les polítiques que s'ha aplicat fins ara no han aconseguit canviar la tendència i a l'horitzó no s‘albira una millora immediata. Segurament que DA va pecar d'innocència quan va posar l'obertura econòmica i l'arribada de noves empreses al centre de les solucions, quan ara ja és reconeix obertament que els fruïts no es recolliran en 4-5 anys. Per això és normal que la població se senti en part defraudada, perquè veu que la situació no millora. I quedi constància també que l'oposició també surt mal parada, ja que la seva gestió no arriba a l'aprovat.

D'altra banda, de l'enquesta del CRES cal ressaltar el posicionament favorable al matrimoni gai i, en certa mesura, a despenalitzar l'avortament, ja que aquest darrer és un dels temes que els enquestats apunten com a principal motiu per reformar la Constitució. ¿Prendran nota els polítics per a quan la plataforma Sí als nostres drets porti de nou la iniciativa al Consell General?.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT