PUBLICITAT

Šemeta deixa ben clara la postura dels Vint-i-set

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

La UE i Andorra han acordat iniciar les negociacions per aconseguir l'intercanvi automàtic d'informació fiscal durant la visita que va fer ahir al Principat el comissari europeu de Fiscalitat, Unió Duanera i Lluita contra el frau, Algirdas Šemeta .

«La UE no limita l'atenció als grans interlocutors, tots han de lluitar contra l'evasió fiscal, grans i petits», va sentenciar Šemeta en roda de premsa després d'entrevistar-se amb el cap del Govern, Antoni Martí, i el ministre d'Finances, Jordi Cinca.

De la mateixa manera, Šemeta recalca que «el secret bancari ja s'ha superat» i que «tots han d'anar cap a l'intercanvi d'informació automàtic». Davant la petició europea, el Govern andorrà ha manifestat la «total predisposició a iniciar la negociació», segons va exposar Cinca, que va ressaltar que Andorra «ha de cuidar» les relacions, «fluides i transparents», entre els seus veïns i la UE. La informació objecte d'intercanvi està relacionada amb els dividends, rendes obtingudes fora del país de residència del contribuent –ingressos en règim de transparència fiscal internacional–, plusvàlues en actius financers, drets d'imatge, participacions en empreses, quantitats desapercebudes per fons de pensions o altres sistemes de capitalització.

En definitiva, la UE aprofita l'ampliació de l'acord sobre l'estalvi per canviar les regles del joc i tenir un major control fora de les seves fronteres dels moviments que fan els seus residents. La demanda de Šemeta no representa cap sorpresa, doncs fa mesos que des de Brusel·les s'insisteix. Com va recalcar Cinca, l'acord amb Andorra no ha de variar del que s'assoleixi amb els altres quatre estats involucrats –Liechtenstein, San Marino, Mònaco i Suïssa–, però la UE deixa clar que el seu objectiu té poques variants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT