PUBLICITAT

Una altra adquisició des d'un model sòlid

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

Banca Privada d'Andorra (BPA), mitjançant Banco Madrid, s'ha quedat finalment amb la totalitat d' Inversis Banco, després d'un llarg procés que va començar el gener passat i que al final va deixar només dos candidats de tres amb possibilitats de quedar-se l'entitat especialitzada en inversió. L'oferta guanyadora final ha estat de 215 milions d'euros, després d'una subhasta a l'alça per l'entitat que estava majoritariament en mans de Bankia i Sabadell.

Que dues entitats andorranes hagin pugnat per la societat espanyola és un bon símptoma. No exclusivament perquè es tracta d'una operació interessant, sinó també perquè demostra una solidesa de la banca del Principat que es plasma en la seva constant expansió, en aquest cas a Espanya.

Segons el comunicat que va fer BPA després de conèixer la decisió per unanimitat del consell d'administració d'Inversis Banco, l'adquisició significa que el grup passi a comptar amb un volum total de negoci de 12.000 milions d'euros. L'operació consolida l'entitat com un dels grups de serveis financers capdavanters a Espanya, en paraules del conseller delegat del grup bancari, Joan Pau Miquel, i completa el projecte de presència en el mercat financer espanyol que inclou la societat de valors Interdin, la gestora de patrimonis Nordkapp (antigament propietat del Banco de Valencia) i Liberbank Gestión (gestora de la setena entitat financera espanyola), juntament amb el principal actiu, Banco Madrid, amb 3.300 milions d'euros gestionats.

La bona salut del sistema financer andorrà ha de ser motiu de satisfacció. És cert que el país travessa un moment complicat per la conjuntura econòmica, però els bancs, com ja van ser en temps de bonança, segueixen mantenint-se com un pilar sense el qual no se sustentaria l'economia andorrana. No s'ha de ser un analista de prestigi per adonar-se que la bona reputació de la banca andorrana és fruït de la bona gestió que s'ha executat en tot un trajecte que, amb el canvi de legislació i l'adopció de normes de transparència, ha dut als nostres bancs a traspassar fronteres en busca d'ampliar i diversificar el negoci. Mentre que molts països europeus pateixen veritables problemes per sanejar o rescatar entitats que els mateixos governs havien posat com a models d'una gestió exemplar, la banca del Principat ha hagut de suportar crítiques passades, mentre que ara es demostra que la plataforma financera andorrana gaudeix d'una sòlida salut que li permet operacions per implantar la seva identitat en molts països.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT