PUBLICITAT

Amb comptagotes quan es tracta de la reforma de la CASS

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

El Govern, com ja va sent habitual, acostuma a filtrar informació al seu diari afí de vegades a modus de globus sonda per veure quina és la reacció davant d'un tema delicat que pot aixecar suspicàcies o una reacció adversa entre la població. Dins d'aquesta poca transparència en les que ens movem caldrà fer algunes consideracions davant un tema tan important com és el futur de la CASS.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va respondre ahir el que ja s'ha començat a qualificar de reformeta de la CASS, assegurant que serà una modificació fins i tot més profunda que la del 2008. D'aquesta manera responia a declaracions que s'han fet davant d'un text que no ha estat exposat oficialment i que serà presentat la setmana que ve, justament abans del debat d'orientació política. El Govern està actuant amb poc tacte davant un tema que preocupa molt al ciutadà perquè afecta directament a tothom, i també a les empreses i assalariats perquè es parla d'augment o deixar les cotitzacions com si fos un punt menor.

Cinca va recordar ahir que la reforma del 2008 ja va fer petits passos per garantir el futur de la CASS, i que va modificar molts aspectes sobretot de la branca general, i amb una incidència menor en la branca jubilació. En canvi, en la modificació que està ultimant el Govern «es toquen les dues branques però es fa especial incidència en la branca jubilació, que és la que ens preocupa més», va avançar. S'agreixen aquests petits detalls d'un text que està a punt d'entrar a tràmit parlamentari i davant el qual es plantegen molts interrogants, com si es mantindrà l'edat de jubilació, si les cotitzacions s'incrementaran de manera progressiva i si hi haurà un sostre a les jubilacions màximes, entre d'altres. Cinca diu que no es resoldran els problemes estructurals. ¿Per què es fa així, doncs?



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT