PUBLICITAT

Malbaratament d'aliments en un planeta que passa fam

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

Pensa. Alimenta't. Estalvia, és el lema d'aquest any del Dia Mundial del Medi Ambient, en el marc del qual es van desenvolupar ahir desenes de milers d'actes a tot el món. El repte prioritari en aquesta edició és fer reflexionar sobre una dada objectiva: al món, cada dia, es llencen a les escombraries 1,3 bilions de tones de menjar.

El Dia Mundial del Medi Ambient va ser establert per l'Assemblea General de Nacions Unides, en la Resolució del 15 de desembre de 1972. Se celebra el 5 de juny de cada any des del 1973. Primer de tot, el dia Mundial del Medi Ambient és un vincle per mitjà del qual l'ONU sensibilitza l'opinió mundial en relació a temes ambientals, intensificant l'atenció i l'acció política.

La campanya pretén conscienciar per reduir les deixalles i les pèrdues d'aliments. Segons la FAO, cada any es desaprofiten 1,3 bilions de tones de menjar. Aquesta xifra equival a la producció alimentària de tot l'Àfrica Subsahariana. Alhora, una de cada set persones del planeta es va al llit famolenca i més de 20.000 nens de menys de cinc anys moren de fam cada dia.

Són xifres desoladores. A Andorra el Govern i el Centre Andorra Sostenible han editat un vídeo amb el qual s'intenta conscienciar la població, perquè cada ciutadà té la seva proporció de responsabilitat, ja que anualment cada persona desaprofita 35 quilograms de menjar en bon estat.

Si malgastem menjar, vol dir que tots els recursos emprats per produir-los també ho són. Així per exemple, produir un litre de llet suposa gastar mil d'aigua o produir una hamburguesa 16.000 litres. Totes aquestes emissions de gas durant el procés hauran estat inútils si rebutgem aliments. A banda d'aquest vídeo, s'han notat a faltar més accions davant d'un tema que ens implica directament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT