PUBLICITAT

La riquesa de la diversitat cultural en harmonia

EDITORIAL

La Fira de la Diversitat Cultural que es va celebrar dissabte ha assolit tots els objectius que s'havia marcat, segons assegura la consellera de Cultura i Participació Ciutadana del Comú d'Andorra la Vella, Meritxell Rabadà, que avança que l'any vinent es repetirà l'experiència i l'escenari, doncs es tornarà a fer a la plaça Guillemó.

La meteorologia va acompanyar la Fira de la Diversitat Cultural -això és important amb el temps tan inestable d'aquests dies–, i les associacions han aconseguit noves afiliacions, s'han pogut donar a conèixer i han interactuat entre elles aconseguint una major cohesió, i l'assistència de públic ha estat més que notable. Així doncs, objectius aconseguits, fins al punt que les entitats que repetien a la Fira de la Diversitat Cultural i que duien la mateixa quantitat de productes que altres anys –sobretot menjars i begudes típiques– van esgotat existències . El 2001 es va adoptar la Declaració Universal de la Unesco sobre la Diversitat Cultural i, al desembre del 2002, l'Assemblea General va declarar el 21 de maig com el Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament.

El dia ens brinda l'oportunitat de valorar la diversitat cultural i d'aprendre a conviure d'una millor manera.

El 2011, la Unesco i l'Aliança de Civilitzacions de les Nacions Unides van iniciar la campanya comunitària Fes un gest per la Diversitat i la Inclusió per celebrar el Dia Mundial de la Diversitat.

La campanya de 2013 anima la gent i a les organitzacions de tot el món a prendre mesures concretes per donar suport a la diversitat amb els següents objectius: augmentar la consciència mundial sobre la importància del diàleg intercultural, la diversitat i la inclusió. Construir una comunitat d'individus compromesa amb el suport a la diversitat a través de gestos veritables i quotidians, i combatre la polarització i els estereotips per millorar l'entesa i la cooperació entre la gent de diferents cultures.

Andorra és una societat diversa, marcada per un elevat grau d'immigració i un exemple de convivència, lluny dels problemes característics d'altres països.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT