PUBLICITAT

Preparats per als canvis sobre la fiscalitat a l'estalvi

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va manifestar dimecres que el Govern té la predisposició d'asseure's a la taula i veure en quins termes s'ha d'aprofundir la liquidació de la fiscalitat de l'estalvi. Cinca va fer aquestes declaracions després que dimarts l'Ecofin hagi aprovat revisar els acords de fiscalitat de l'estalvi amb Andorra, Suïssa, Mònaco, San Marino i Liechtenstein.

Cinca és del parer que des d'Andorra hem de ser actius en tot aquest procés, perquè opina que és la millor manera de defensar els interessos del país. El ministre de Finances i Funció Pública va afegir que «si agafem només una actitud defensiva acabem sempre malparats», el que no vol dir que cal anar a l'altre extrem i adoptar una actitud excessivament proactiva, sinó assumir allò que s'exigeix a la resta. La línia de negociació de l'Ecofin ve de la voluntat de revisar els productes d'estalvi que estan afectats actualment per la retenció que se'ls practica. Es tractaria d'incorporar nous productes d'estalvi que en el seu moment no tenien retenció i que a mesura que ha anat passant el temps s'han anat potenciant precisament perquè no tenien aquesta fiscalitat.

La Comissió Europea negociarà amb Andorra i altres petits estats la revisió dels convenis sobre la fiscalitat a l'estalvi. Així es desprèn de l'anunci fet per Àustria en el que posa en relleu que donarà llum verd al mandat que demana la CE per negociar amb Suïssa, Andorra i altres països extracomunitaris esmenes als convenis signats al 2004 sobre la fiscalitat a l'estalvi, tot i que ha recalcat que el secret bancari «es mantindrà». Cinca va esgrimir ahir al Consell General els mateixos arguments. No s'hi val fer-se l'andorrà o veure-les venir, sinó que s'ha d'estar preparat per als canvis que vindran imposats perquè siguin el menys traumàtics possibles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT