PUBLICITAT

La insòlita situació en què viu el món del futbol

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

La situació que viu el món del futbol és insòlita. El FC Andorra i els clubs de Primera han funcionat en un univers paral·lel al marge de la legalitat vigent a Andorra. Pagament en sobres per evitar deixar rastre i jugadors que no cotitzen a la CASS tot i rebre una remuneració econòmica per l'exercici de l'activitat esportiva. I el pitjor de tot és que alguns, com el cas de l'entitat tricolor, es nodria de diners públics per garantir el seu funcionament però no complia amb les seves responsabilitats laborals. La situació s'ha destapat a arrel de la crisi que ha detonat la renúncia de l'Andorra a disputar les eliminatòries per l'ascens, una decisió controvertida que no s'ha entès des del Principat. Però vist tota la desfilada d'irregularitats, ara s'entén més la impossibilitat del gerent, Emili Puig, de defensar a Madrid un projecte sòlid per disputar la millor lliga de futbol sala del món. En realitat el club se sustenta sobre una base de fang, i el principal problema ara ja no radica en aspirar a categories més elevades, sinó en garantir la continuïtat d'una entitat amb 75 anys d'història.

Hem conegut que els jugadors del sala són immigrants il·legals, sense CASS ni permís de residència i treball, tot i que des de la Federació Andorra de Futbol s'han impartit cursos tècnics per informar i ajudar a gestionar un club esportiu. El Govern, que aportava diners al FC Andorra, no s'havia pronunciat fins ahir de manera oficial per deixar clares quines actuacions pensa emprendre, però està clar que haurà de moure fitxa per tractar a tothom amb la mateixa vara.

El Ministeri d'Interior intensificarà els controls per detectar altres anomalies, però resulta estrany que fins ara ningú hagi destapat aquest escenari irregular, ni tan sols els jugadors, que han estat i són els principals perjudicats.

La situació és caòtica. Els jugadors viuen pràcticament de la caritat i no disposen de recursos per a les seves necessitats bàsiques. El ministre portaveu, Jordi Cinca, s'hi va referir ahir abastament sobre la problemàtica, i va posar sobre la taula la possibilitat d'endurir els controls. Vista l'experiència, caldrà ser més exigents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT