PUBLICITAT

Corea del Nord ja voldria semblar-se a Andorra

EDITORIAL

El diari oficial del Partit dels Treballadors de Corea del Nord, Rondong Sinmun, ha instat aquest dimecres als treballadors nord-coreans a «lluitar» per la nova «línia estratègica» del règim comunista, basada en el programa nuclear i en el desenvolupament econòmic. Corea del Nord segueix encapçalant la llista de països privats de llibertat i fins i tot va en aquest terreny per davant de Cuba

En realitat, el poder dels Kim ha anat en descens des de la fundació de la dinastia el 1944, per Kim Jon-Sung. El seu fill, Kim Jong Il, va buscar reforços en la ideologia política i es va recolzar en un partit polític únic, que va reduir el poder dels militars.

Aquesta entradeta ve a compte per la proclama que ha fet l'USdA amb motiu de l'1 de Maig, referint-se a la promesa de Martí de regular el dret de vaga. En el manifest del sindicat, qualifica de «nova demostració de com el nostre Govern entén fer ‘peis', esprement la majoria absoluta i incomplint el programa electoral que el va dur al poder, amb demostracions més pròpies d'un país com Corea del Nord, que les d'un país situat al bell mig d'Europa».

S'equivoca el sindicat públic amb aquest radicalisme verbal. No cal recordar que Andorra és un país on es respecten els drets de les persones, i així ho avalen els diferents organismes internacionals que han elaborat exàmens del Principat. Certament queden temes per legislar, especialment en l'àmbit laboral, però l'USdA hauria d'estar també preocupat per la falta de convocatòria i per la manca de normalització sindical, que fa als treballadors de l'empresa privada ignorar els moviments sindicals. Certament no hi ha la protecció necessària, però Andorra és una democràcia homologable a qualsevol altre país del vell continent. Corea del Nord queda molt lluny pel que fa a les comparacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT