PUBLICITAT

La polèmica passa ara pels comptes del grup del PS

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

L'enrabiada dins del PS és comunal. De passar a tenir una compte milionari, aquesta s'ha queda quasi a zero després que Jaume Bartumeu hagi traspassats aquests diners al Consell General amb l'objectiu que el Grup Mixt rebi una part. La disputa serà important, doncs només l'expresident del grup i Gerard Barcia tenien signatura, per la qual cosa gairebé ningú coneix els moviments d'aquest compte que havia anat creixent gràcies a romanents històrics d'assignacions parlamentàries.

David Rios, que ahir es va presentar en roda de premsa com a nou president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, s'hi va referir a la maniobra ahir, durant la presentació a la premsa de com queda configurat el nou grup parlamentari.

Així, els consellers socialdemòcrates reclamen a la Sindicatura que retorni 417.719 euros de romanent que l'antic president del grup va transferir al Consell General abans d'abandonar el grup. A més, estan estudiant quin procediment seguir, probablement un recurs d'empara al síndic, per reclamar uns altres 132.486 euros que Bartumeu va transferir abans de marxar a un compte anomenat grup mixt, quan aquest encara no existia, deixant una part similar, de 137.971 en el compte del PS.

Es tracta d'una maniobra poc elegant tenint en compte que els diners pertanyien al grup del PS encara que –de forma il·lògica– només dues persones hi tinguessin accés al compte. Tampoc és des de l'actual Grup Mixts des d'on s'ha de fer els moviments amb antel·lació, abans d'encetar les converses per veure com queda un repartiment que, de fet, ja s'ha fet a l'espera del veredicte de la sindicatura. També sembla tèbia la resposta dels consellers sicoaldemòcrates, als quals se'ls ha d'exigir un discurs més crític. No es pot descapitalitzar un grup parlamentari, i ara la patata calenta la té el síndic, ja que es tracta d'una situació que no s'havia donat mai i caldrà l'opinió de juristes per dilucidar el repartiment, encara que la lògica fa pensar que els diners de la caixa pertanyen al PS, de qui eren també abans.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT