PUBLICITAT

L'avortament i el perill d'un canvi de règim a Andorra

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

El cap de Govern, Toni Martí, es va despenjar ahir en el programa d'ATV La Rèplica amb unes declaracions sobre l'avortament que trenquen tot l'esquema de la discussió política que ha hagut fins ahir mateix al Consell General sobre la proposta de despenalització presentada del PS, que defensa la interrupció del embaràs en tres casos molt concrets i que va en la línia de la recomanació a Andorra del Consell d'Europa.

En síntesi, de les declaracions del cap de Govern es desprèn el seu posicionament a favor de permetre l'avortament en aquests tres supòsits, ja que Martí es va posicionar a favor de legislar de manera que sigui possible fer-ho només amb el vis-i-plau d'un dels coprínceps, això és evidentment sense la signatura de Joan-Enric Vives, que ja ha deixat clar que anteposarà l'home d'església que és davant la figura de cap d'Estat que comparteix amb el president francès, François Hollande. El problema sorgeix en la possible constitucionalitat, ja que el bisbe Joan Martí es va encarregar de deixar-ho tot ben lligat quan la Carta Magna exposa que es defensa la vida en totes les seves fases.

DA sempre s'ha defensat que la proposició de llei socialdemòcrata planteja un problema amb les institucions, però sembla que per a Martí això no és tant contundent i discrepa dels seus companys de partit quan d'alguna manera deixa la porta oberta a un avortament limitat negociant al més alt nivell eclesiàstic per trobar una solució. Llàstima que aquesta postura arriba tard, perquè s'ha perdut una estupenda oportunitat per escoltar la veu majoritària al carrer i demostrar que democràcia emana de la voluntat popular. DA va expressar ahir el seu temor que l'avortament comporti un canvi de règim. Negociar amb calma, com defensa Martí, és una opció més raonable.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT