PUBLICITAT

Posar fi al canibalisme en el sistema de quotes de treball

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

El sector del turisme s'ha alimentat bàsicament de personal de fora del país, així com la construcció. En època de bonança els empresaris reclamaven amb insistència l'aprovació de quotes de treball per poder satisfer les seves necessitats. Ara, en plena crisi econòmica, tot ha canviat i s'ha de prioritzar la mà d'obra interna, doncs les xifres d'aturats ja supera el miler i és més que preocupant que persones i famílies no tinguin ingressos per dur una vida digna.

El Grup Parlamentari Demòcrata va entrar el mes passat a tràmit parlamentari una proposició de llei de modificació de la Llei d'immigració per adaptar-la a la nova Llei d'inversió estrangera i flexibilitzar les quotes d'immigració per facilitar als empresaris la contractació d'assalariats. La més important és la modificació del sistema de quotes per tal que els empresaris tinguin un mes per contractar un altre empleat si el primer marxa sense perdre la quota. D'altra banda, es creen tres modalitats noves d'autoritzacions de treball per donar resposta als empleats d'empreses andorranes que treballen a l'exterior, els treballadors per compte propi que arriben a Andorra fruit de la inversió estrangera, i les persones que vulguin ingressar en un centre geriàtric privat. A més, s'han fet dues modificacions per regular els permisos d'estudiants en pràctiques i per obrir a tots els sectors les autoritzacions de treball de curta durada.

D'aquesta manera no se soluciona però sí que es posa una mica de remei a l'anomenat canibalisme entre empresaris, que no és més que el fenomen tan estes d'assalariats que canvien de feina –d'altra banda cosa totalment legitima– però l'empresari perd la quota per poder efectuar una altra contractació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT