PUBLICITAT

La lluita permanent contra les conductes addictives

EDITORIAL

Lla Unitat de Conductes Addictives (UCA)va atendre un total de 490 pacients l'any passat, el que suposa un 8% més que l'any anterior, i que s'ha de sumar als increments que ja s'havien donat també respecte al 2010 i al 2009. Pel que fa al nombre de nous pacients, va ser de 199, ja que n'hi ha molts que estan en tractament des d'anys anteriors.

En els darrers quatre anys, que s'ha anat incrementant els addictes atesos, també s'ha evidenciat un empitjorament de la seva situació social. Actualment es troben amb pacients que poden tenir molts problemes econòmics, i fins i tot portar anys buscant feina sense èxit

En aquest context cal recordar que el director de l'Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies (OEDT), Wolfgang G-tz, ha afirmat que la crisi econòmica no ha reduït el consum de substàncies estupefaents i ha sol·licitar que les mesures d'austeritat no han d'implicar retallades en la lluita contra la droga. Aquest any el consum de drogues segueix estable, afirma el director de l'OEDT, que ha assenyalat que la retallada social comporta un alt preu en la lluita contra els narcòtics perquè amb la desocupació augmenta la delinqüència entre els drogodependents.

Es tracta que si no hi ha més remei que retallar despeses, que no s'afecti als programes que han demostrat ser eficaços i als tractament. El cànnabis, i com no l'alcohol, continuen sent la droga més popular a Europa. Es tracta d'una problemàtica on cal tenir molta sensibilitat, per la qual cosa s'ha de dotar a l'UCA de tots els mecanismes possibles per poder exercir la seva tasca que aboca a moltes persones a un infern del qual és molt difícil sortir sense l'ajuda mèdica necessària. Les paraules de Wolfgang G-tz són d'una claredat i d'un senys rotunds i els responsables polítics han de prendre nota.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT