PUBLICITAT

L'estrategia de Calidae per involucrar a Toni Martí

EDITORIAL

El projecte per transformar l'avinguda Carlemany en una zona exclusiva per a vianants s'ha situat en un punt de no retorn que fa inviable una mínima entesa entre els veïns i comerciants que s'oposen i els responsables del comú que confien en què aquesta reforma serà beneficiosa per a la parròquia en general. L'enquesta que va presentar el CRES no ha servit per apropar postures, ben al contrari, les lectures que es fan són del tot oposades pel que fa a la concepció que tenen els escaldencs.

Els posicionaments i estratègies han anat evolucionant, des d'un primer silenci poc profitós dels responsables del comú que van variar l'estratègia per difondre el projecte als presumptes afectats, des d'uns arguments de la plataforma contraria que partien dels perjudicis als establiments de l'avinguda i de la part alta al més recent, i que ara consisteixen en insistir en una errada de la corporació local en considerar que té competència sobre l'avinguda quan, segons l'associació Calidae, aquesta continua catalogada com a nacional.

El ministre Alcobé s'hi va referir fa uns dies a aquest punt, en assegurar que la decisió del Comú d'Escaldes-Engordany és legítima perquè té la validació i l'acord de la Taula de Mobilitat. De fet, el ministre d'Economia i Territori va indicar que l'aprovació de la Taula de Mobilitat es requereix quan es tracta d'una decisió que afecta la xarxa bàsica de carreteres, tal com és el cas, i va aclarir que el tram que es vol tancar al trànsit està considerat com a carretera secundària. Alcobé va puntualitzar que l'avinguda només està catalogada com a carretera general en l'antic tram de l'avinguda Miquel Mateu, entre l'església i l'hotel Carlemany, que no entra dins del tram que serà per a vianants.

Per tot plegat, hi ha un ampli corrent que apunta a creure que els moviments que està planificant l'Associació Carlemany Calidae estan encaminats a un objectiu clar i precís, com és involucrar el cap de Govern, Toni Martí, en aquest afer de manera que el cap de l'Executiu es pronunciï sobre el seu suport, i entenent que d'aquesta manera suposarà un desgast per al cap de Govern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT