PUBLICITAT

Les intencions del president francès Hollande

EDITORIAL

Novament la pressió arriba del nord. François Hollande, president de la República francesa, emulant al seu antecessor Nicolas Sarzozy, ha declarat la guerra al frau fiscal, independentment que els països estiguin considerats o no paradisos fiscals.

El ministre francès d'Hisenda, Bernard Cazeneuve, va advertir ahir que si països europeus com Àustria es neguen a donar a altres estats de la UE informacions sobre els comptes bancaris dels seus no residents, es consideraran paradisos fiscals.

Hollande va dir dimecres que cal «eradicar» els paradisos fiscals a Europa i al món, i va avançar que França elaborarà una llista de paradisos fiscals pròpia en què inclourà als països i territoris que no cooperin en l'intercanvi d'informació per lluitar contra l'evasió fiscal. El dirigent gal va anunciar una proposta a la Unió Europea sobre intercanvi automàtic de dades bancàries i assegura que compta amb el suport d'Espanya, Itàlia, Alemanya i també del Regne Unit, on la City no és precisament un model de transparència bancària.

A poc més d'una setmana de la signatura francesa del conveni per evitar la doble imposició amb Andorra (CDI), des del Principat el ministre de Finances, Jordi Cinca, ha volgut irradiar tranquil·litat des d'una postura de moderació. Ningú podrà discutir que Andorra està fent els deures i donant resposta a les exigències que s'han traslladat des de l'exterior per homologar el sistema fiscal a les normatives internacionals i per encaminar el país en el marc de la transparència.

Tanmateix les paraules del també copríncep no poden quedar silenciades ni menystenir les seves advertències. Estar preparats és la millor manera de no improvisar en àmbits que són d'interès nacional per a Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT