PUBLICITAT

Una enquesta per apropar l'opinió de la ciutadania

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

El Centre de Recerca Sociològica de l'Institut d'Estudis Andorrans va fer pública ahir l'enquesta elaborada per conèixer l'opinió de la població en relació al projecte d'Escaldes-Engordany de fer l'avinguda Carlemany per a vianants. Un 55% dels enquestats es mostra a favor de la iniciativa, un 20% en contra i un 25% coneix el projecte però no es posiciona. El director del CRES, Joan Micó, va explicar que pel que fa als enquestats d'Escaldes-Engordany, el percentatge de gent a favor baixa fins al 43%, i els que estan en contra pugen fins al 35%. Els principals arguments en contra són els problemes de circulació i d'accés als hotels, i que perjudicaria el comerç.

Com és habitual, ara es podran fer moltes lectures dels resultats de l'enquesta. Per a uns el percentatge de gent favorable és petit, per a d'altres, l'opinió dels afectats directament, els habitants d'Escaldes, no és prou compacte com pet tirar endavant un canvi d'aquesta envergadura i, per a uns altres, probablement els resultats no són cap sorpresa i demostren un suport majoritari a convertir en zona exclusiva per a vianants l'avinguda comercial.

Si bé l'enquesta pot generar dubtes pel que fa a la metodologia, no en canvi quant als resultats finals. No es tracta de posar en dubte la professionalitat del CRES (al contrari, doncs ja està abastament demostrada), sinó de fer una crida a l'Executiu perquè doti dels recursos necessaris al Centre de Recerca. Certament la crisi no convida a la despesa, però l'Executiu no ha de mostrar generositat només quan li interessa. Deixant de banda aquest aspecte, el veritable test serà quan l'avinguda estigui vetada a la circulació rodada. Està clar que la decisió no és irreversible, i per tant dels resultats en sorgirà la decisió final que quedarà implantada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT